Ανέκαθεν , υπήρχε η ανάγκη αναπαράστασης του χώρου σε κάποια μορφή η οποια θα μπορούσε να γίνει πιο κατανοητή από τα δισδιάστατα τεχνικά σχέδια. Κυρίως στα επαγγέλματα των αρχιτεκτόνων μηχανικών, όπου εκπονούνται πολυσύνθετες μελέτες , ήταν αρκετά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στον κλάδο το τι πρόκειται να κατασκευαστεί. Συνεπώς αποτελούσε πρόκληση το πως κάποιος επαγγελματίας θα ηταν σε θεση να μεταδώσει την ιδέα του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χάσματα στην επικοινωνία.


Δείγμα Φωτορεαλιστικού Σχεδίου


Στο παρελθόν , η 3D απεικόνιση ( τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό σχέδιο ) γινόταν κυρίως με την μορφή ζωγραφικών παραστάσεων ή σκίτσων από την πλευρά των σχεδιαστών. Παρόλο που με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα τέχνης , παρουσίαζαν πολλά μειονεκτήματα και ουσιαστικά δυσχαίρεναν την διαδικασία της επικοινωνίας . Αλλαγές που γίνονταν από τους ενδιαφερόμενους ή προέκυπταν στην συνέχεια ήταν δύσκολο να ενσωματωθούν και κατά συνέπεια υπήρχε η επανειλημμένη ανάγκη δημιουργίας 3D απεικονίσεων . Η δύσκολη αναπαραγωγή τους δεν επέτρεπε την χρήση τους στην διαδικασία της κατασκευής για την πρόληψη κατασκευαστικών ατελειών. Επιπλέον , με αυτού του είδους την 3D απεικόνιση , δεν ήταν δυνατή η λήψη πολλαπλών εικόνων , καθώς χανόταν η ακρίβεια και δεν συνέπιπταν μεταξύ τους . Τέλος, ήταν πολύ εύκολο να φθαρούν και να αλλοιωθούν . Ουσιαστικά , το σημαντικότερο πλεονέκτημα που είχε αυτού του είδους τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απεικόνιση ήταν η ταχύτητα . Σε μερικά μόλις λεπτά μπορούσε κάποιος να σχεδιάσει στο χέρι ένα αρχικό στάδιο φωτορεαλιστικού σχεδίου ώστε να απεικονίσει τον χώρο που ήθελε.

Σήμερα , με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των σχεδιαστικών προγραμμάτων , το φωτορεαλιστικό σχέδιο αποτελεί την άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα . Έχουμε την δυνατότητα μ’ ένα μόνο φωτορεαλιστικό σχέδιο να αναπαριστούμε χώρους με πολύ μεγάλη ευκρίνεια. Μ’ αυτόν τον τρόπο η παρουσίαση ψηφιακών τρισδιάστατων σχεδίων έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μελέτης. Σημαντικοί παράμετροι οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα το σχεδιαστικό αποτέλεσμα ( υφές, υλικά , φωτισμοί ) μπορούν πλέον να αναπαρασταθούν με φωτογραφική ακρίβεια μέσα από ένα φωτορεαλιστικό σχέδιο . Ακόμη , είναι πολύ πιο εύκολο για τον εκάστοτε πελάτη να προτείνει αλλαγές η να προσαρμόσει ανάλογα το σχεδιαστικό αποτέλεσμα στις ανάγκες του. Μ’ αυτόν τον τρόπο μια 3D απεικόνιση μπορεί να δείξει στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία απαρτίζουν τον σχεδιασμό ενός χώρου. Μπορείτε να δείτε αναφορικά κάποια από αυτά εδώ .


Φωτορεαλιστικό Σχέδιο και Προώθηση - Πώληση


Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το φωτορεαλιστικό σχέδιο είναι η δυνατότητα εύκολης προώθησης ιδεών και σχεδιαστικών λύσεων . Μέσω μιας ευκρινής 3D απεικόνισης ο οποιοσδήποτε είναι σε θέση να κατανοήσει την εκάστοτε σχεδιαστική λύση που του προτείνεται. Έτσι , με το φωτορεαλιστικό σχέδιο , ο πελάτης ταυτίζεται με το σχεδιαστικό αποτέλεσμα και η διαδικασία προώθησης απλοποιείται .

Επιπλέον, παρέχεται η άμεση δυνατότητα διορθώσεων έτσι ώστε ακόμη και αν υπάρχει απόκλιση , να είναι σε θέση ο σχεδιαστής να προσαρμόσει ανάλογα το αισθητικό αποτέλεσμα στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου. Με μια ευκρινής 3D απεικόνιση σπιτιού μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε έπιπλα, εξοπλισμό και οποιοδήποτε άλλο συνθετικό στοιχείο απαρτίζει την μελέτη. Τέλος , το φωτορεαλιστικό σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον τομέα των κατασκευών αφού μπορεί να αποτελέσει οδηγό για κάθε επαγγελματία.


#3D#3D design

When it comes to design, the blog has everything you need to create beautiful posts that will grab your reader's attention. Check out our essential design features.


Choose from stunning layouts

description_1


Add media to your posts

When creating your posts you can:

  • Upload images or GIFs

  • Embed videos and music

  • Create galleries to showcase a media collection

Customize the look of your media by making it widescreen or small and easily align media inside your posts.Hashtag your posts

Love to #hashtag? Good news!

You can add tags (#vacation #dream #summer) throughout your posts to reach more people. Why hashtag? People can use your hashtags to search through content on your blog and find the content that matters to them. So go ahead and #hashtag away!


description_1What can members do?

Members can follow each other, write and reply to comments and receive blog notifications. Each member gets their own personal profile page that they can customize.


Tip:

You can make any member of your blog a writer so they can write posts for your blog. Adding multiple writers is a great way to grow your content and keep it fresh and diversified.©  2019 by PParch L.T.D.

v. 1.02 beta   ©  2021 by PParch L.T.D. | All Rights Reserved