top of page
Αναζήτηση

Φωτορεαλιστικό Σχέδιο

# tags

3D σχέδια

Τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό σχέδιο

Τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση

3D απεικόνιση

3D απεικόνιση σπιτιού

Φωτορεαλιστικά σχέδια

3D αρχιτεκτονική σχεδίαση

Φωτορεαλιστικά σχέδια σπιτιών

3D σχέδια σπιτιών





Ανέκαθεν , υπήρχε η ανάγκη αναπαράστασης του χώρου σε κάποια μορφή η οποια θα μπορούσε να γίνει πιο κατανοητή από τα δισδιάστατα τεχνικά σχέδια. Κυρίως στα επαγγέλματα των αρχιτεκτόνων μηχανικών, όπου εκπονούνται πολυσύνθετες μελέτες , ήταν αρκετά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στον κλάδο το τι πρόκειται να κατασκευαστεί. Συνεπώς αποτελούσε πρόκληση το πως κάποιος επαγγελματίας θα ηταν σε θεση να μεταδώσει την ιδέα του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χάσματα στην επικοινωνία.


Δείγμα Φωτορεαλιστικού Σχεδίου


Στο παρελθόν , η 3D απεικόνιση ( τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό σχέδιο ) γινόταν κυρίως με την μορφή ζωγραφικών παραστάσεων ή σκίτσων από την πλευρά των σχεδιαστών. Παρόλο που με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα τέχνης , παρουσίαζαν πολλά μειονεκτήματα και ουσιαστικά δυσχαίρεναν την διαδικασία της επικοινωνίας . Αλλαγές που γίνονταν από τους ενδιαφερόμενους ή προέκυπταν στην συνέχεια ήταν δύσκολο να ενσωματωθούν και κατά συνέπεια υπήρχε η επανειλημμένη ανάγκη δημιουργίας 3D απεικονίσεων . Η δύσκολη αναπαραγωγή τους δεν επέτρεπε την χρήση τους στην διαδικασία της κατασκευής για την πρόληψη κατασκευαστικών ατελειών. Επιπλέον , με αυτού του είδους την 3D απεικόνιση , δεν ήταν δυνατή η λήψη πολλαπλών εικόνων , καθώς χανόταν η ακρίβεια και δεν συνέπιπταν μεταξύ τους . Τέλος, ήταν πολύ εύκολο να φθαρούν και να αλλοιωθούν . Ουσιαστικά , το σημαντικότερο πλεονέκτημα που είχε αυτού του είδους τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απεικόνιση ήταν η ταχύτητα . Σε μερικά μόλις λεπτά μπορούσε κάποιος να σχεδιάσει στο χέρι ένα αρχικό στάδιο φωτορεαλιστικού σχεδίου ώστε να απεικονίσει τον χώρο που ήθελε.

Σήμερα , με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των σχεδιαστικών προγραμμάτων , το φωτορεαλιστικό σχέδιο αποτελεί την άμεση λύση στο παραπάνω πρόβλημα . Έχουμε την δυνατότητα μ’ ένα μόνο φωτορεαλιστικό σχέδιο να αναπαριστούμε χώρους με πολύ μεγάλη ευκρίνεια. Μ’ αυτόν τον τρόπο η παρουσίαση ψηφιακών τρισδιάστατων σχεδίων έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μελέτης. Σημαντικοί παράμετροι οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα το σχεδιαστικό αποτέλεσμα ( υφές, υλικά , φωτισμοί ) μπορούν πλέον να αναπαρασταθούν με φωτογραφική ακρίβεια μέσα από ένα φωτορεαλιστικό σχέδιο . Ακόμη , είναι πολύ πιο εύκολο για τον εκάστοτε πελάτη να προτείνει αλλαγές η να προσαρμόσει ανάλογα το σχεδιαστικό αποτέλεσμα στις ανάγκες του. Μ’ αυτόν τον τρόπο μια 3D απεικόνιση μπορεί να δείξει στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία απαρτίζουν τον σχεδιασμό ενός χώρου. Μπορείτε να δείτε αναφορικά κάποια από αυτά εδώ .


Φωτορεαλιστικό Σχέδιο και Προώθηση - Πώληση


Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το φωτορεαλιστικό σχέδιο είναι η δυνατότητα εύκολης προώθησης ιδεών και σχεδιαστικών λύσεων . Μέσω μιας ευκρινής 3D απεικόνισης ο οποιοσδήποτε είναι σε θέση να κατανοήσει την εκάστοτε σχεδιαστική λύση που του προτείνεται. Έτσι , με το φωτορεαλιστικό σχέδιο , ο πελάτης ταυτίζεται με το σχεδιαστικό αποτέλεσμα και η διαδικασία προώθησης απλοποιείται .

Επιπλέον, παρέχεται η άμεση δυνατότητα διορθώσεων έτσι ώστε ακόμη και αν υπάρχει απόκλιση , να είναι σε θέση ο σχεδιαστής να προσαρμόσει ανάλογα το αισθητικό αποτέλεσμα στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου. Με μια ευκρινής 3D απεικόνιση σπιτιού μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε έπιπλα, εξοπλισμό και οποιοδήποτε άλλο συνθετικό στοιχείο απαρτίζει την μελέτη. Τέλος , το φωτορεαλιστικό σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον τομέα των κατασκευών αφού μπορεί να αποτελέσει οδηγό για κάθε επαγγελματία.


#3D#3D design

943 Προβολές
bottom of page
gtag('config', 'AW-374195604');